Marijke van t Veer

GEBAREN | COACHEN | BEGELEIDEN

babygebaren en kindergebaren gooi en vechtstreek Huizen online cursus babaygebaren

To cursus or not to cursus! 

Oke, ik heb besloten dat ik gebaren wil gaan gebruiken in mijn gezin of op mijn werk maar hoe kan ik dat het beste aanpakken?
Wanneer zie ik dan dat mijn kind een gebaar terug maakt en waar begin ik eigenlijk?

Het is een vraag die ik regelmatig krijg. Ouders zijn benieuwd hoe het eruit zal zien wanneer zij met hun kindje gebaren kunnen maken om te communiceren. Online zijn er ook wel wat gebaren te vinden, zo proberen zij om zelf het gebruiken van gebaren op te starten in hun gezin, maar er zijn altijd vragen. Daarom raad ik je aan om een cursus babygebaren / kindergebaren te volgen. Je kunt bij mij direct een antwoord op maat krijgen.
Want tijdens een cursus leer je alle ins en outs, krijg je ook informatie over hoe je de gebaren inzet en zie je filmpjes van hoe het eruit ziet wanneer kinderen gebaren terug gaan maken.

Het is goed om ook de theorie van het gebruiken van ondersteunende gebaren te weten want dat helpt jou bij het effectief inzetten ervan. Je leert in mijn cursus ook gerichter gebaren maken, situaties te creëren waarin je gebaren kunt toepassen en je leert zien wanneer je kind echt een gebaar terug maakt.

Onlinecursus?!
Sinds een jaar geef ik de cursus uitsluitend online. De ouders die zijn gestart met een live cursus bij mij thuis, moesten switchen naar het vervolg van de cursus online. Zij hebben dit als heel positief ervaren, vonden de overdracht van informatie net zo effectief als tijdens cursus bij mij thuis, het was prettig geen oppas te hoeven regelen of nog op pad te hoeven in de avond.

Ouders die ik in de cursus heb gehad zijn heel enthousiast over wat zij met hun kind bereiken op het gebied van communicatie, en ik zie dat het hun band ook versterkt. Het elkaar beter kunnen begrijpen is superwaardevol!

Ik had in een cursus ouders met een kindje van 4 maanden. Zij wilden graag samen starten met andere ouders die een kindje hadden dat iets ouders was. Deze ouders vroeg ik wat zij ervan vonden dat het langer zou duren wanneer zij een gebaar terug zouden zien. Dat vonden zij niet erg en dus zijn we met elkaar gestart in de cursus. Voor dit kindje 6 maanden was maakt hij al zijn eerste gebaar. Het kan dus zeker dat kinderen al zo heel jong gebaren maar dat hangt van de ontwikkeling van het kind af, en ook van hoe consequent de ouders de gebaren toepassen.

Ook waren er ouders van een jongetje van 1,5 die aan mij vroegen of hun zoon niet al te oud was om gebaren te gaan gebruiken. Zijn ouders merkten dat hij regelmatig zo ontzettend gefrustreerd was en vroegen zich af of zij hem hiermee konden helpen door gebaren te gaan gebruiken.

Kinderen begrijpen al heel veel woorden.

Wat je vaak ziet rond de leeftijd van 1,5 jaar is dat kinderen al heel veel woorden begrijpen. Ze snappen het wanneer je zegt dat je naar de winkel gaat, dat je gaat fietsen, dat ze naar bed moeten of je hun neus gaat snuiten. Het probleem zit hem erin dat zij niet zelf kunnen praten, en met je kunnen delen wat zij denken, willen, horen of voelen.
In hun gedachten zitten al die woordjes die zij al kennen eigenlijk een soort van ‘gevangen,’ omdat de motoriek van hun mond nog niet zo is ontwikkeld dat zij kunnen praten. Daar zit het pijnpunt voor kinderen, en daardoor ook bij de ouders of verzorgers.
Wanneer je rond deze leeftijd gebaren gaat gebruiken zie je dat kinderen het gebaren vaak snel oppakken. Dit komt doordat hun motoriek en geheugen al verder is ontwikkeld, waardoor zij gemakkelijker de gebaren kunnen nadoen en onthouden.
De ouders van de dreumes merkten meteen al dat hij heel geïnteresseerd naar hun handen keek wanneer zij gebaren maakten, en hij pakte zelf het gebaren ook vlot op. Dit resulteerde in een mooie communicatie waarin dieren en voetballen favoriete gebaren bleken te zijn!

Dit soort dingen bespreken we dus in een cursus. Hierdoor krijg je een advies op maat, en tips die voor jouw gezin of werk belangrijk zijn.

Naast wat je leert van mij als professional is het ook fijn om van andere ouders/ verzorgers/ pedagogisch medewerkers te leren. Samen beleef je verschillende situaties met kinderen, en leer je van elkaar hoe daarmee om te gaan. Ouders sturen mij vaak ook filmpjes toe van hoe het gebaren gaat en regelmatig coach ik hen naar aanleiding van deze filmpjes.

Wat is communicatie je waard?
Natuurlijk kost een cursus ook geld. De cursus babygebaren – kindergebaren kost 95 euro en bestaat uit 2 x een cursusavond van 2 uur via een live videoverbinding, een cursusboek stuur ik naar je op en hand-outs in je mail.

Ook is er mijn 2 in 1 cursuspakket voor 127,50

Deze bestaat uit de cursus van twee avonden en een extra opfrisavond van 1,5 tot 2 uur met veel nieuwe gebaren na ongeveer 4 maanden
Bij dit pakket heb je in totaal tot wel 6 uur cursus, een cursusboek (200 gebaren), alle informatie die je nodig hebt om te starten en heel veel extra gebaren in de opfrisavond.

Na de cursus

 • Kun je zelfstandig aan de slag met het gebruiken van gebaren in je gezin of op je werk.
 • Kun je herkennen wanneer je kindje een gebaar naar jou maakt.
 • Weet je hoe je gebaren op de juiste manier inzet.
 • Begrijp je de achtergrond van wat gebaren doet met de ontwikkeling van taal en spraak van je kindje.
 • Start je op een prachtige manier met aandacht een mooie communicatie met je kleintje.
 • Kan je kindje je aangeven wat het wil, hoort, voelt of ziet.
 • Krijg je door de gebaren van je kindje een kijkje in zijn/haar ontwikkeling.
 • Heb je een handige tool in handen voor een meertalige opvoeding.
 • Heb je genoeg tools om situaties voor te structureren met gebaren!

  Wat zou jij nog willen weten over gebruiken van gebaren in je gezin of op je werk?

  Laat het me weten in de commends hieronder, ik ben heel benieuwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *