Marijke van t Veer

GEBAREN | COACHEN | BEGELEIDEN

babygebaren en kindergebaren gooi en vechtstreek Huizen online cursus babaygebaren

 Hoi ik ben Marijke van ’t Veer (‘78)

Sinds 2017 ben ik babygebaren en kindergebarenspecialist en help ik ouders, verzorgers en pedagogisch medewerkers in hun communicatie ondersteunende gebaren te gebruiken. Als ouder volgde ik een cursus babygebaren en ben ik zelf begonnen met gebaren met mijn zoon in 2007. In de opvoeding van mijn eigen kinderen (’07) en (‘09) heb ik daar jaren plezier van gehad. Het heeft mij een kijkje in het brein van mijn kinderen gegeven omdat ik door hun gebaren merkte dat mijn mannetjes al veel meer verbanden legden dan ik ooit had gedacht. Ook ontdekte ik dat ze al van alles wilden vertellen en daarbij gebruikten ze de gebaren die ik ze had geleerd. Ik hou zó ontzettend van het communiceren met gebaren! 

Tijdens mijn dagelijkse werk op een kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar, gebruik ik met veel enthousiasme en plezier ook ondersteunende gebaren in mijn communicatie naar de kinderen. Iedere dag wanneer ik een kind vol verwondering naar mijn handen zie kijken die een gebaar maken, waarop het vervolgens zijn eigen handen bestudeert om te zien of die ook zo kunnen bewegen is voor mij een fantastisch moment. Of dat kind van 1,5 dat naar mij toekomt met een plaatje van een konijn, die vervolgens het gebaar van konijn maakt terwijl ze pas 3 x het gebaar van konijn heeft gezien! Het geeft mij zóveel energie, om die onderlinge communicatie op gang te brengen en ik word er steeds weer enthousiast van wanneer ik kleintjes hun eerste gebaren zien maken!

Communicatie tussen mensen heeft altijd mijn passie gehad. In mijn studie SPW en SPH heb ik ruime ervaring opgedaan door de zorg voor kinderen en tieners. Ook begeleidde ik volwassenen met een verstandelijke uitdaging op leefgroep en dagactiviteitencentrum. 

Dat is de reden dat ik juist de cursus ook aanbied voor ouders en verzorgers van kinderen die, op wat voor manier ook, moeite hebben om te communiceren. Voor mij een enorme uitdaging om ouders en kinderen hierin stappen te laten zetten.
Mijn geduld, enthousiasme en doorzettingsvermogen komen hierin goed van pas.